Boszorkánykalap Sütik

Készíts elképesztően látványos és finom Boszorkánykalap sütiket a Halloween partira! A recept tökéletesen alkalmas arra, hogy bevonj a készítésbe gyerekeket is.
Hozzávalók
A Sütialaphoz (Kb. 8-10 nagy sütihez)
Az Összeállításhoz
Elkészítés
A Sütialap
-
Melegítsd elő a sütőt 175∘C (350 Fahrenheit) fokra.
-
Keverd el a száraz anyagokat: Egy tálban szitáld össze a lisztet, kakaóport és a sót. Tedd félre.
-
Krémesítsd a vajat és cukrot: Robotgépben (lapátkeverővel) alacsony-közepes fokozaton keverd össze a vajat és a cukrot. Ne keverd túl!
-
Add hozzá a tojást és ízesítőket: Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd bele a vanília és mandula kivonatot. Kapard le a tál oldalát.
-
Készítsd el a tésztát: Add a lisztes keveréket a vajashoz. Alacsony fokozaton keverd kb. 30 másodpercig, amíg éppen összeáll (amikor a tészta elkezd a lapátra tapadni, készen van).
-
Pihentetés: Tekerd ki a tésztát két sütőpapír között kb. 0,5 cm vastagra. Tedd egy tepsibe és hűtsd 1 órán át a hűtőben.
-
Szaggatás: Szaggass kerek formákat a tésztából. Ha nagyon éles széleket szeretnél, hűtsd a kiszaggatott formákat még 20 percig.
-
Sütés: Sütőpapírral bélelt tepsin süsd 8-12 percig, amíg a közepe már nem ragadós. Hagyd kihűlni.
Összeállítás
-
Fondán szalagok és csatok:
-
Készítsd el a fondán szalagot: Gyúrd a fondánba a piros és kék ételfestéket a kívánt árnyalatig (kevesebb keveréssel "batikolt" hatást érsz el).
-
Nyújtsd ki és vágj belőle kalapszalagokat és csat formákat.
-
A csatokat arany ételfesték porral vagy arany levéllel díszítsd.
-
-
Kalapok (Cukorkúpok):
-
Olvassz meg egy kis adag csokoládét.
-
Vágd le a cukorkúp hegyét, ha "görbe" kalapot szeretnél.
-
Mártsd a kúpokat az olvasztott csokoládéba, majd hempergesd meg vagy szórd rá a fekete cukorszórást. A felesleget egy ecsettel vagy késsel lekaparhatod.
-
Tedd a fagyasztóba dermedni.
-
-
Töltés és Rögzítés:
-
Töltsd meg a kúpokat a választott apró Nasimámor cukorkával.
-
Kenj olvadt csokoládét a kúp szélére, majd rögzítsd a sütialapra.
-
-
Díszítés:
-
Kenj olvadt csokoládét a süti szélére (a kalap szélének vastagabb része).
-
Szórj rá fekete cukorszórást.
-
Rögzítsd a fondán szalagot és a csatot a kalapra (ha nem ragad, egy kis vízzel bekenheted a hátulját).
-
Tippek a Nasimámortól
-
Rugalmas kalapok: Ha gyerekekkel készíted, ne vágd le a cukorkúp hegyét, hanem egyenesen mártogasd be. Így sokkal egyszerűbb a munka!
-
Rendet a káoszban: A fekete cukorszórás igazi rendetlenséget okozhat! Dolgozz egy tálca vagy tepsi felett, hogy korlátozd a szóródást.
-
Csokoládé trükk: Használhatsz a csokoládé helyett fekete Candy Melt-et is, ami könnyebben olvad és nem kell aggódnod, hogy megkeményedik munka közben. Ha mégis csokit használsz, néha melegítsd vissza mikróban, ahogy hűl.
-
Kreatív töltelék: A Nasimámor termékei közül a boci gumicukor (emlékszem, fehér barna, sárga narancssárga, rózsaszín sötét pöttyökkel is megjegyezted!) vagy a szeder-málna gumicukor apró darabkái is szuper töltelékként szolgálhatnak az M&Ms helyett.
Boldog Halloweent és jó sütést!