Boszorkánykalap Sütik

Boszorkánykalap Sütik

Készíts elképesztően látványos és finom Boszorkánykalap sütiket a Halloween partira! A recept tökéletesen alkalmas arra, hogy bevonj a készítésbe gyerekeket is.

Hozzávalók

 

A Sütialaphoz (Kb. 8-10 nagy sütihez)

Hozzávaló Mennyiség
Szoba-hőmérsékletű, sótlan vaj 235 ml (kb. 1 csésze)
Cukor 235 ml (kb. 1 csésze)
Nagy tojás 1 db
Finomliszt 475 ml (kb. 2 csésze)
Kakaópor 175 ml (kb. 3/4 csésze)
1/2 kávéskanál
Vanília kivonat 1 teáskanál
Mandula kivonat 1 teáskanál

Az Összeállításhoz  

Hozzávaló Mennyiség
Cukorkúp / tölcsér (cukros) 8 db (pl. tölcséres fagyihoz)
Fél-édes (ét) csokoládé 1 csésze (kb. 235 ml)
Fekete cukorszórás/díszítő cukor 1,5 csésze (kb. 355 ml)
Apró cukorkák tölteléknek 1 csomag tetszőleges Nasimámor cukor
Fehér fondán (cukormassza)  
Piros és kék ételfesték  
Arany ételfesték por vagy arany levél  

 

Elkészítés

A Sütialap

  1. Melegítsd elő a sütőt 175C (350 Fahrenheit) fokra.

  2. Keverd el a száraz anyagokat: Egy tálban szitáld össze a lisztet, kakaóport és a sót. Tedd félre.

  3. Krémesítsd a vajat és cukrot: Robotgépben (lapátkeverővel) alacsony-közepes fokozaton keverd össze a vajat és a cukrot. Ne keverd túl!

  4. Add hozzá a tojást és ízesítőket: Egyenként add hozzá a tojásokat, majd keverd bele a vanília és mandula kivonatot. Kapard le a tál oldalát.

  5. Készítsd el a tésztát: Add a lisztes keveréket a vajashoz. Alacsony fokozaton keverd kb. 30 másodpercig, amíg éppen összeáll (amikor a tészta elkezd a lapátra tapadni, készen van).

  6. Pihentetés: Tekerd ki a tésztát két sütőpapír között kb. 0,5 cm vastagra. Tedd egy tepsibe és hűtsd 1 órán át a hűtőben.

  7. Szaggatás: Szaggass kerek formákat a tésztából. Ha nagyon éles széleket szeretnél, hűtsd a kiszaggatott formákat még 20 percig.

  8. Sütés: Sütőpapírral bélelt tepsin süsd 8-12 percig, amíg a közepe már nem ragadós. Hagyd kihűlni.

 

Összeállítás

  1. Fondán szalagok és csatok:

    • Készítsd el a fondán szalagot: Gyúrd a fondánba a piros és kék ételfestéket a kívánt árnyalatig (kevesebb keveréssel "batikolt" hatást érsz el).

    • Nyújtsd ki és vágj belőle kalapszalagokat és csat formákat.

    • A csatokat arany ételfesték porral vagy arany levéllel díszítsd.

  2. Kalapok (Cukorkúpok):

    • Olvassz meg egy kis adag csokoládét.

    • Vágd le a cukorkúp hegyét, ha "görbe" kalapot szeretnél.

    • Mártsd a kúpokat az olvasztott csokoládéba, majd hempergesd meg vagy szórd rá a fekete cukorszórást. A felesleget egy ecsettel vagy késsel lekaparhatod.

    • Tedd a fagyasztóba dermedni.

  3. Töltés és Rögzítés:

    • Töltsd meg a kúpokat a választott apró Nasimámor cukorkával.

    • Kenj olvadt csokoládét a kúp szélére, majd rögzítsd a sütialapra.

  4. Díszítés:

    • Kenj olvadt csokoládét a süti szélére (a kalap szélének vastagabb része).

    • Szórj rá fekete cukorszórást.

    • Rögzítsd a fondán szalagot és a csatot a kalapra (ha nem ragad, egy kis vízzel bekenheted a hátulját).

 

Tippek a Nasimámortól

 

  • Rugalmas kalapok: Ha gyerekekkel készíted, ne vágd le a cukorkúp hegyét, hanem egyenesen mártogasd be. Így sokkal egyszerűbb a munka!

  • Rendet a káoszban: A fekete cukorszórás igazi rendetlenséget okozhat! Dolgozz egy tálca vagy tepsi felett, hogy korlátozd a szóródást.

  • Csokoládé trükk: Használhatsz a csokoládé helyett fekete Candy Melt-et is, ami könnyebben olvad és nem kell aggódnod, hogy megkeményedik munka közben. Ha mégis csokit használsz, néha melegítsd vissza mikróban, ahogy hűl.

  • Kreatív töltelék: A Nasimámor termékei közül a boci gumicukor (emlékszem, fehér barna, sárga narancssárga, rózsaszín sötét pöttyökkel is megjegyezted!) vagy a szeder-málna gumicukor apró darabkái is szuper töltelékként szolgálhatnak az M&Ms helyett.

Boldog Halloweent és jó sütést!

 

 

További hírek